września 29, 2014

Spaghetti z cukinii z bazylią, pistacją i olejem sezamowym!



Dzisiaj pokażę Wam jak łatwo i szybko możecie przygotować dietetyczny obiad, ba!- nawet dietetyczny "makaron" z cukinii!
Przepyszne połączenie smaków!







SKŁADNIKI:

- 1 średnia długa cukinia
- 15 pistacji
- olej sezamowy
- garść bazylii
- 15 listków świeżej melisy
- sól morska
- pieprz kolorowy świeżo mielony
- ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek


Cukinię za pomocą specjalnej obieraczki kroimy na makaronowe nitki. Wrzucamy na 1,5 minuty na gotującą się osoloną wodę. Za pomocą łyżki cedzakowej lub sitka wyciągamy spaghetti cukiniowe. Odsączamy z wody i wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę z oliwek, dodajemy ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę), sól i pieprz. Smażymy około 3 minut. Cukinia ma być al dente!
Siekamy pistacje i zioła. 
Cukiniowy makaron wyjmujemy na talerz, posypujemy pistacjami i posiekanymi ziołami, skrapiamy olejem sezamowym. 

Smacznego!!!




Przepyszne!
Zapraszam na mój Fan Page na Facebooka!
SmykWKuchni!

Pięknego Dnia!!!

Buziak! 


2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI