lipca 13, 2014

UCIERANE CIASTO Z JAGODAMI







Sezon jagodowy w pełni, postanowiłam zrobić, bardzo proste ucierane ciasto z olejem rzepakowym. Ciasto możecie przygotować z ulubionymi owocami. Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne i długo zachowuje świeżość, na słodki letni deser w sam raz!

Zapraszam!





 SKŁADNIKI:

- 4 szklanki mąki pszennej
- 6 jaj
- 2 szklanki cukru
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia (czubate)
-1/3 łyżeczki kardamonu
-1 i 1/2 szklanki oleju
- 2 szklanki jagód

Jajka ubij za pomocą miksera z cukrem, dodaj olej, następnie wszystkie sypkie produkty. Ciasto jest dość gęste, i takie być powinno. Wylej na blachę. Na wierzch wysyp jagody. 
Pieczemy 60 minut w temp. 180 stopni C.





 Przepyszne!


SMACZNEGO!



2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI