Sezon jagodowy w pełni, postanowiłam zrobić, bardzo proste ucierane ciasto z olejem rzepakowym. Ciasto możecie przygotować z ulubionymi owocami. Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne i długo zachowuje świeżość, na słodki letni deser w sam raz!
Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 4 szklanki mąki pszennej
- 6 jaj
- 2 szklanki cukru
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia (czubate)
-1/3 łyżeczki kardamonu
-1 i 1/2 szklanki oleju
- 2 szklanki jagód
Jajka ubij za pomocą miksera z cukrem, dodaj olej, następnie wszystkie sypkie produkty. Ciasto jest dość gęste, i takie być powinno. Wylej na blachę. Na wierzch wysyp jagody.
Pieczemy 60 minut w temp. 180 stopni C.
Przepyszne!
SMACZNEGO!
Ucierane z jagodami <3 najlepsze!
OdpowiedzUsuńWspaniały ucieraniec :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl