czerwca 07, 2014

Gofry zamiast grilla! ;-) / na oleju rzepakowym





Dłuuuugi weekend...

A może tak zrobić coś innego niż grill? TAK GOFRY!!!

;-)

ZAPRASZAM!


















„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego wypróbuj go już dziś! ”

SKŁADNIKI:

- 500ml mleka 3,2%
- 750g mąki
- 100ml oleju rzepakowego
- 6 czubatych łyżek cukru
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 2 żółtka

Wszystkie składniki za pomocą miksera łączymy, masa powinna być dość rzadka, aby łatwo się nam ją rozprowadzało na gofrownicy. Gofrownicę należy mocno nagrzać. Za pomocą pędzelka rozprowadź niewielką ilość oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto na gofry. Pieczemy na złoty kolor. 

Z czym podać gofry?

- świeże owoce np. truskawki, banany, maliny etc.
- cukier puder
- bita śmietana
- karmel, tofii 
- Nutella
- na co tylko macie ochotę ;-)






Dzieci to uwielbiają!!!

;-)))

SMACZNEGO!











2 komentarze:

  1. Wspaniałe gofry :)
    Ojjj widać, że smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja wciąż poszukuję przepisu na gofry idealne i wciąż nie znalazłam idealnego balansu pomiędzy delikatnością i chrupkością, więc chętnie spróbuję :) Dziękuję za zaproszenie/Wiedźma

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI