marca 10, 2014

Andruty z masą czyli.... Pischinger


Dla wszystkich tych, którzy twierdzą że mają "dwie lewe ręce" w kuchni. Najprostszy deser, bardzo smaczny i każdy go lubi. Prawdziwa czekolada, karmel, orzechy makadamia, rodzynki i suszone śliwki.....
W sam raz dla mojego K.
;-)

Składniki:

- 1/2 opakowania andrutów 
- 10 orzechów makadamia - siekamy
- rodzynki sułtańskie
- 10 suszonych śliwek posiekane
- 1 tabliczka czekolady gorzkiej
- 1/3 tabliczka czekolady mlecznej
- 5 łyżek śmietany 36%
- 3 łyżki karmelu o smaku toffi

W rondelku topimy czekoladę dodajemy śmietankę i karmel, zagotowujemy. Dodajemy pozostałe w/w składniki, mieszamy, jak masa chwilę przestygnie, przekładamy andruty. Mocno przyciskamy. 
Gotowe!

Mówiłam, że proste ;-)

Pozdrawiam cieplutko!


1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI