lutego 24, 2014

Słodko- ostra kapusta pekińska z grzybami Mun!




Kolejny przepis przygotowywany w woku, przepyszna kapusta pekińska słodko- ostra z grzybami mun. Rewelacyjne połączenie, kwintesencja smaku!

Szczerze polecam!

Składniki:

- 1/2  kapusty pekińskiej
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- opakowanie grzybów mun (ugotować)
- chili czerwone
- chili zielone
- 2 łyżeczki miodu
- świeży imbir około 1,5 cm 
- 1 łyżka- olej sezamowy
- 2 łyżki- jasny sos sojowy
- 2 łyżki-sos sojowy o smaku grzybowym
- olej
- łyżka mąki kukurydzianej

A może tak uczta chińska???
;-)


Grzyby mun ugotować w osolonej wodzie. W woku rozgrzać olej, podusić cebulkę, czosnek, imbir, dodać kapustę, przykryć i dusić około 7 minut. Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy grzyby i pozostałe składniki. Smażymy do miękkości kapusty. Zagęszczamy mąką kukurydzianą!


Rewelacja! Polecam!



2 komentarze:

  1. Cudowna kapusta z grzybami, super pomysł :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy można zagęścić inną mąką?

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI