Kolejny przepis przygotowywany w woku, przepyszna kapusta pekińska słodko- ostra z grzybami mun. Rewelacyjne połączenie, kwintesencja smaku!
Szczerze polecam!
Składniki:
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- opakowanie grzybów mun (ugotować)
- chili czerwone
- chili zielone
- 2 łyżeczki miodu
- świeży imbir około 1,5 cm
- 1 łyżka- olej sezamowy
- 2 łyżki- jasny sos sojowy
- 2 łyżki-sos sojowy o smaku grzybowym
- olej
- łyżka mąki kukurydzianej
A może tak uczta chińska???
;-)
Grzyby mun ugotować w osolonej wodzie. W woku rozgrzać olej, podusić cebulkę, czosnek, imbir, dodać kapustę, przykryć i dusić około 7 minut. Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy grzyby i pozostałe składniki. Smażymy do miękkości kapusty. Zagęszczamy mąką kukurydzianą!
Rewelacja! Polecam!
Cudowna kapusta z grzybami, super pomysł :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Czy można zagęścić inną mąką?
OdpowiedzUsuń