Rogaliki drodżowo- kruche z nadzieniem wiśniowym
Składniki:
- 25 g drożdży
- 2 łyżki cukru
- cukier waniliowy
- 1 jajo
- 1/4 szklanki mleka ciepłego
- 250 g mąki
- 1/2 masła
- dżem (dowolny smak)
Uwaga: nie nakładajcie zbyt dużo dżemu tak jak ja, bo się będzie wylewał podczas pieczenia ;-)
Rogaliki były pyszne!
Zapraszam na SmykWKuchni na Facebook!
Pozdrawiam cieplutko!
wyglądają naprawdę cudownie :]
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo ;-)
Usuńcudne, i ten cukier puder, super :-)
OdpowiedzUsuńwww.magicznakucnia.blox.pl
Dzięki ;-)
UsuńPrześliczne te rogaliki! Zjadłabym kilka... :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Pięknie wyglądają w tym pudrowym deszczu...
OdpowiedzUsuńślicznie to ujełaś, dziekuję!
UsuńPiękne zdjęcia! świetne kształty i pięknie podane!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie rogaliki, a zdjęcia cudne!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam rogaliki drożdżowe! A te zdjęcia z lecącymz nieba cukrem pudrem są po prostu boskie :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńZ tym lecącym pudrem - piękne foty:-)
OdpowiedzUsuń