Składniki na ciasto:
- 1,5 szkl. mąki
- 1/2 kostki margaryny
- 1/3 opakowania drożdży
- sól
- 1/3 szklanki mleka
- 1/4 szklanki ciepłej wody
Z drożdży, mąki i wody robimy rozczyn, jak podwoi swoją objętość, wyrabiamy z resztą składników. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut. Po tym czasie formujemy paszteciki. Wałkujemy ciasto na blat, układamy wzdłuż pasek farszu rolujemy kroimy na paszteciki. Pieczemy 25 minut.
Farsz:
- ugotowana 1/2 kurczaka
- 1 marchewka ugotowana
- 2 jaja
- sól i pieprz
Składniki za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku.
Smacznego!
Polecam też kapuśniaczki w cieście francuskim.
Przepis znajdziecie tu - KLIK
Pozdrawiam cieplutko!
ZAPRASZAM NA FB SMYKWKUCHNI
Na jeden kęs - lubię takie! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam!:) w sam raz do barszczyku lub do podjadania:)
OdpowiedzUsuńdokładnie mega są! ;-)
Usuń