stycznia 02, 2014

Paszteciki drożdżowe z mięsem


Składniki na ciasto:

- 1,5 szkl. mąki
- 1/2 kostki margaryny
- 1/3 opakowania drożdży
- sól
- 1/3 szklanki mleka
- 1/4 szklanki ciepłej wody

Z drożdży, mąki i wody robimy rozczyn, jak podwoi swoją objętość, wyrabiamy z resztą składników. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut. Po tym czasie formujemy paszteciki. Wałkujemy ciasto na blat, układamy wzdłuż pasek farszu rolujemy kroimy na paszteciki. Pieczemy 25 minut. 





Farsz:
- ugotowana 1/2 kurczaka
- 1 marchewka ugotowana
- 2 jaja
- sól i pieprz

Składniki za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku.  


Smacznego!

Polecam też kapuśniaczki w cieście francuskim.

Przepis znajdziecie tu - KLIK

Pozdrawiam cieplutko!

ZAPRASZAM NA FB SMYKWKUCHNI


3 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI