- 4 udka z kurczaka
- puszka ananasów
- koncentrat pomidorowy
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa do kurczaka
- olej i masło
- chili czerwone
- 2 łyżki ketchupu pikantnego
Mięso marynujemy w przyprawie do kurczaka wcześniej wymieszaną z chili i ketchupem, nacieramy mięso i marynujemy nie mniej niż 3 godziny. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i olejem, układamy kurczaka, koncentrat pomidorowy mieszamy z 3 łyżkami zalewy z ananasa, dodajemy przeciśnięty czosnek i pokrojonego w kostkę ananasa, doprawiamy solą; zalewamy tak przygotowanym sosem kurczaka. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni C.
jak ja lubię połączenie kurczaka z ananasem :) tani i prosty przepis! super!:)
OdpowiedzUsuńdokładnie tak!
OdpowiedzUsuń