grudnia 01, 2013

Kurczak słodko- kwaśny z ananasem


Składniki:

- 4  udka z kurczaka
- puszka ananasów
- koncentrat pomidorowy
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa do kurczaka
- olej i masło
- chili czerwone
- 2 łyżki ketchupu pikantnego



Mięso marynujemy w przyprawie do kurczaka wcześniej wymieszaną z chili i ketchupem, nacieramy mięso i marynujemy nie mniej niż 3 godziny. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i olejem, układamy kurczaka, koncentrat pomidorowy mieszamy z 3 łyżkami zalewy z ananasa, dodajemy przeciśnięty czosnek i pokrojonego w kostkę ananasa, doprawiamy solą; zalewamy tak przygotowanym sosem kurczaka. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni C. 


Smacznego!




2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI