Smaczny domowy obiad!
Składniki:
-kasza jaglana
- fasolka szparagowa
- schab
- Mozzarella
- oliwki zielone
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolkę gotujemy 20 minut, w osolonej wodzie, odcedzamy, układamy na kaszy polewamy klarowanym masłem.
Schab rozbijamy tłuczkiem, solimy, panierujemy w mące, potem jajku i bułce tartej, smażymy na oleju z jednej strony, obracamy układamy plaster sera na to oliwki, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy drugą stronę.
Podajemy z sałatką (przepis na blogu)
Pozdrawiam cieplutko!
Smacznego!
Zapraszam na FB!
Wszystko wygląda pysznie !
OdpowiedzUsuńOdżywcze, smaczne, niecodzienne, czegóż chcieć więcej? :)
OdpowiedzUsuń