listopada 11, 2013

Schabowy z Mozzarellą


Smaczny domowy obiad!



Składniki:

-kasza jaglana
- fasolka szparagowa
- schab
- Mozzarella
- oliwki zielone



Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolkę gotujemy 20 minut, w osolonej wodzie, odcedzamy, układamy na kaszy polewamy klarowanym masłem.
Schab rozbijamy tłuczkiem, solimy, panierujemy w mące, potem jajku i bułce tartej, smażymy na oleju z jednej strony, obracamy układamy plaster sera na to oliwki, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy drugą stronę.  
Podajemy z sałatką (przepis na blogu)


Pozdrawiam cieplutko!

Smacznego!

Zapraszam na FB!

2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI