Składniki:
opakowanie makaronu (np. kokardki)
mięso mielone (40dag)
cebula młoda (dwie małe)
2 ząbki cząsnku
papryczka peperoni
natka pietruszki
świeże oregano
dymka
czerwona papryka 1szt
śmietana
2 jajka
Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Na rozgrzanej patelni dusimy cebulkę, paprykę, peperoni, czosnek, dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego, dalej dusimy, jak mięso będzie już gotowe, dodajemy ugotowany makaron, wszystko razem mieszamy, wykładamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie do miseczki wbijamy 2 jajka i dodajemy 4 łyżki śmietany (30%), mieszamy trzepaczką, solimy, dodajemy natkę i zioła polewamy zapiekankę. Wstawiamy do piekarnika, zapiekamy około 30min w temp. 200stopni.
To proste danie, a zobaczycie jak często będziecie do niego powracać
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.