kwietnia 01, 2017

PIKNIKOWA TARTA Z ROZMARYNEM I FRANCUSKIM SEREM!






Dzień dobry!

Dzisiaj mam dla Was pyszny pomysł na posiłek, który możecie ze sobą zabrać na piknik, spacer czy rodzinne spotkanie na łonie natury. Pożywna i przepyszna tarta, którą można jeść na ciepło, jak i na zimno. Tarta jest bardzo aromatyczna, pożywna a za razem lekka w swojej formie. Do tarty użyłam dużej ilości świeżych ziół i sera, a spód do tarty wykonałam na bardzo delikatnym kruchym spodzie.
Zerknijcie sami! 


 


SKŁADNIKI:

NA CIASTO:

- 120 g OPTIMA OMEGA 3
- 260 g mąki orkiszowej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 żółtka
- 1 łyżeczka kwaśnej śmietany

Ciasto zagniatamy bardzo szybko, owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.


NADZIENIE:

- 3 białka
- 150 ml jogurtu greckiego
- ser camembert
- kulka mozzarella
- zioła: rozmaryn, bazylia grecka, tymianek, oregano
- 1 łyżka OPTIMA OMEGA 3
- sól morska 
- ewentualnie pomidorki koktajlowe

Białka roztrzep trzepaczką , dodaj jogurt, starty na tarce ser mozzarella, zioła, Optimę Omega 3 i sól. Całość wymieszaj na jednolitą masę. 
Formę do tarty wylep schłodzonym ciastem, oprósz mąką, wylej masę, poukładaj trójkąciki sera camembert. 
Wstaw do piekarnika na godzinę. Temp. 180 stopni C.



Tartę możesz zabrać ze sobą na wspólny piknik, w gronie bliskich!
Polecam bo jest przepyszna!!!



PRZEPIS ZGŁASZAM DO KONKURSU:

Optymalny wybór na piknik


1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI