kwietnia 10, 2017

Wielkanocne śniadanie. Zapiekane jajka na kremowym chrzanowym sosie!





Śniadanie wielkanocne to czas spędzany wspólnie z rodziną bądź najbliższymi nam osobami. Podczas tego śniadania nie może zabraknąć jajek, ale nudnych jajek gotowanych na twardo, podczas Świąt mam dosyć. Stawiam na pyszne i nowe połączenia, takie które w formie i smaku zachwycą wszystkich!
Takie są właśnie te jajka, które po pierwsze zrobicie bardzo szybko, co jest dla mnie, podczas Świąt, bardzo ważne, abyśmy mieli czas dla naszych bliskich, abyśmy nie stały tylko przy kuchennym blacie.
To śniadanie zrobicie w 10 minut! Tylko tyle, a aż tyle smaku!



PRZEPIS NA JAJKA WIELKANOCNE

SKŁADNIKI:


porcja dla 4 osób

- 8 jaj ekologicznych
- 8-10 plastrów dobrej jakości szynki dojrzewającej
- 1-2 dymki
- sól himalajska
- 6 łyżek majonezu Kielecki - Społem
- 4 łyżki chrzanu 
- 4 łyżki śmietanki
- odrobina pieprzu
- młode rzodkiewki


Foremki do pieczenia babeczek wysmaruj oliwą z oliwek, spód wyłóż plastrem szynki, wybij jajo, dodaj kilka krążków młodej cebulki.
Wstaw do pieca, pieczemy 8 minut w temperaturze 190 stopni C.
W tym czasie wymieszaj śmietankę, chrzan i majonez, dopraw ewentualnie pieprzem.
Na talerz nałóż po dwie łyżki sosu, na wierzch ułóż upieczone jajo, posyp dymką, podaj z młodą rzodkiewką.

Pyszne!





Polecam Wam gorąco przepis na śniadanie wielkanocne i oczywiście majonez marki Społem - Majonez Kielecki!

Nowa etykieta Majonezu:
Dzięki niezmiennej od lat recepturze, smakiem przypomina domowe wyroby. Jego gładka, kremowa konsystencja stanowi niezawodny dodatek do sałatek, wędlin oraz przekąsek przygotowanych na bazie jaj. Odkręć słoik Majonezu Kieleckiego i zasmakuj w tradycji!
Żółtka jaj kurzych, olej, aromatyczne przyprawy oraz ocet wytwarzany w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi sposobami… Dzięki tak dobranym składnikom już od 55 lat cieszymy się wyjątkowym smakiem Majonezu Kieleckiego.
Ale to nie wszystko! Liczy się także jakość! A ta w kieleckim specjale jest najwyższa! Nie zawiera on substancji konserwujących, zagęszczających oraz wzmacniających smak i zapach. Odpowiednio przechowywany zachowuje świeżość przez trzy miesiące.

1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI