kwietnia 06, 2017

PRZEPIS NA GOFRY! NAJLEPSZY!


PRZEPISY NA ŚNIADANIE


GOFRY PRZEPIS!



Co ja się będę rozpisywać? To, że uwielbiam gofry dobrze wiecie, to że kocham celebrować poranki też wiecie. No to, jak by mogło zabraknąć przepisu na gofry z truskawkami i syropem z agawy?
Jestem maniakiem gofrowym, ewidentnym i przyznaje się do tego od razu! Hheehhe!
Gofry mogłabym jeść na śniadanie, obiad i kolację. Na blogu jest już spora ilość przepisów na gofry min. na gofry z kaszy jaglanej, bardzo delikatne i chrupiące, gofry z mąki gryczanej, czy też czekoladowe gofry na słodko. 
Przepis na gofry,  którym dzisiaj się z Wami dzielę to bardzo prosty i podstawowy przepis na gofry, które zawsze się Wam wyjdą jak te z cukierni!
Polecam serdecznie ;-)))


PRZEPIS NA CHRUPIĄCE GOFRY


SKŁADNIKI:

-  2 białka z jaja rozmiaru L
- 1 żółtko
- 1,5 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka mleka bez laktozy 3,2% tłuszczu (dostępne w każdym markecie)
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- 3 łyżki masła klarowanego
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru (opcjonalnie, jeśli ograniczasz cukier dodaj 1/2 zmiksowanego, dojrzałego banana)

WYKONANIE:

- białka ubij z cukrem, mikserem na sztywno 
- mleko zmieszaj z wodą
- mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia
- do miski z mąką dodaj mleko z wodą, roztopione masło klarowane, żółtko, i ubite białka, całość wymieszaj dokładnie. Gofry smaż na rozgrzanej gofrownicy. Płytę gofrownicy co trzeciego smażonego gofra, przesmaruj pędzelkiem namoczonym w oleju, bądź maśle.
Gofry smażymy na złoty kolor, podajemy z truskawkami wymieszanymi z miętą i syropem z agawy.


Życzę smacznego i pięknego dnia!

Dziękuję za 23 000 obserwatorów na Instagramie! Jesteście najlepsi!


1 komentarz:

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 36 000 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI