czerwca 07, 2016

FIT Sałatka ze szparagami zielonymi!



Letnia, lekka i zielona sałatka na obiad na ciepłym powietrzu, idealna na lekką kolację, bądź na spotkanie przy grillu. Sałatka jest chrupiąca, sycąca i bardzo aromatyczna, podana z jajkiem na miękko, czyli to co szparagi lubią najbardziej. 

Zapraszam serdecznie!




SKŁADNIKI:

-1/3 pęczka zielonych szparagów
- pomidor malinowy
- 2-3 rzodkiewki
- oliwki czarne i zielone
- bazylia świeża
- jajko ugotowane na miękko
- oliwa z oliwek, czosnek w płatkach, chili, sól
- papryczka padron

Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końce. 
Na patelni na oliwie, podsmaż przez 3-4 minuty szparagi z czosnkiem i chili
Pomidora, rzodkiewki i oliwki pokrój w kostkę lub plasterki.
Całość wymieszaj, polej gorącą oliwą z oliwek z patelni. Na wierzch dodaj jajko.

Smacznego!




4 komentarze:

  1. Jakie cudnie płynące jajo. :D Uwielbiam takie, a tak rzadko wychodzą mi idealnie. :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję, ja robię dość często i już opanowałam ;-)

      Usuń

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 36 000 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI