czerwca 09, 2016

Dietetyczna sałatka ze szparagami i czerwonym ryżem






Dzisiaj polecam Wam dietetyczną sałatkę z białą fasolką i szparagami zielonymi. Idealne i pyszne rozwiązanie jako lunch do pracy, bez problemu do zabrania i spakowania do lunchboxa. Fasola biała zapewnia odpowiednią ilość białka, sałatka jest sycąca i bardzo smaczna. Można ją jeść na ciepło lub na zimno. Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu ;-)







SKŁADNIKI PODANE W KOLEJNOŚCI OD SPODU SŁOICZKA:


- 1/2 papryki czerwonej konserwowej (możesz też użyć świeżej)
- fasolka biała konserwowa 1/2 puszki
- 1/3 pęczka obgotowanych szparagów zielonych (czubki zostaw na górę)
- 6 łyżek ugotowanego ryżu czerwonego
- posiekana papryczka padron (ewentualnie chili)
- 4 posiekane oliwki
- czubki szparagów
- oliwa z oliwek o smaku chili i czosnek


Smacznego Kochani!




1 komentarz:

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 32 200 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI