maja 21, 2016

Ogórki małosolne ;-)



;-)

Nie wiem, jak Wy ale ja jeszcze ciągle mam uśmiech na twarzy ;-)))))

Najważniejsze to mieć dystans do siebie!


SKŁADNIKI:

- 2 kg ogórków gruntowych
- koper zielona część, z łodygami i górą
- gorczyca łyżeczka
- czosnek 8 ząbków
- chrzan kawałek korzenia
- kilka ziaren ziela angielskiego
zalewa: 1 czubata łyżka soli na 1 litr przegotowanej wody

Przyprawy ułóż na dnie słoika, poukładaj ogórki jasną końcówką do dołu, zalej zalewą, tak aby ogórki były pod wodą.
Zamknij słój. Odstaw w ciemne miejsce, najlepiej tam gdzie jest chłodno. 
Pamiętaj ogórki nie mogą być na słońcu.

Po 2-3 dniach są gotowe!
Jeśli pozostawisz je dłużej będą kiszone!

Smacznego!

I dużo, dużo uśmiechu!

Buuuuziaki!

6 komentarzy:

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 31 000 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI