czerwca 01, 2015

Racuchy bananowo - kokosowe



Cześć Wam!

Troszkę mnie nie było, ale już nadrabiam zaległości ;-). Dzisiaj proponuję Wam pyszny pomysł na obiad lub kolację, racuchy bananowo - kokosowe, przygotowane z mąki owsianej. Bez cukru! ;-)
Pysznie i zdrowo!

Zapraszam!







SKŁADNIKI:

- 1 banan
- 6 łyżek wiórek kokosowych
- 1/2 szklanki maki owsianej
- 1 jajko duże
- 3/4 szklanki mleka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

W misce wymieszaj za pomocą trzepaczki: mąkę, mleko, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i żółtko. Białko ubij na sztywno dodaj do masy i wymieszaj. 
Banana kroimy w grube plastry zanurzamy w cieście i smażymy na złoty kolor. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi!

Smacznego!




4 komentarze:

  1. Bananowe racuchy! Rany, już sobie wyobrażam jakie są dobre :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam połączenie bsnana z kokosem ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. O jaki super pomysł na placuszki! Chętnie wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 34 000 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI