maja 22, 2015

Porcja zdrowia!










Jesteście na diecie, a chodzi za Wami czekolada? Tak! Za mną też!
 Wybierz tą gorzką bogatą w dużą ilość magnezu i przygotuj prawdziwą porcję zdrowia, z jędrnych i soczystych liści botwinki, endywi, rukoli, mięty i sałat, wzbogać smak słodko-kwaśną truskawką i dopełnij aromat wyjątkowym sosem morolewo- czekoladowym. Nie zapomnianym w smaku, do którego powrócisz nie raz!

Zapraszam!






SKŁADNIKI:

- świeże liście młodej mięty, botwinki, endywi, rukoli, sałaty masłowej, cykorii
- kilka dorodnych truskawek


subtelny sos czekoladowy:

- 5 kostek czekolady gorzkiej Goplana (rozpuszczonych w kąpieli wodnej)
- 4 łyżki octu winnego z morelami
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- odrobina kardamonu i chili




W/w składniki ucieraj na jedwabisty, gładki sos.

Polej umyte i osuszone liście sałaty, dodaj truskawki. Gotowe od razu do jedzenia!
Na kolację podaj z lampką schłodzonego szampana! ;-)


















Przepis zgłaszam do konkursu:


Z czekoladową nutą

2 komentarze:

  1. Nigdy nie dodawałam czekolady do wytrawnych dań. Muszę w końcu spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 37 500 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI