Przepysznie kremowy i aromatyczny krem z dyni z kurczakiem, z dodatkiem imbiru i chili.
Składniki:
- 1/2 dyni
- 350 ml wody
- świeży imbir
- 4 ząbki czosnku
- 1/2 cebuli
- 200ml śmietany 18%
- pierś z kurczaka
- curry
- 1 marchewka
- 1/3 kostki masła
Wykonanie:
W rozgrzanym garnku, na maśle smażymy cebulę, czosnek, dodajemy dynię, prażymy 15 minut. Po tym czasie zalewamy wodą dodajemy pozostałe składniki, oprócz śmietany, tą dodajemy na samym końcu. Wszystko razem miksujemy za pomocą blendera.
Następnie dodajemy pokrojonego w grubą kostkę kurczaka, gotujemy kolejne 15 minut.
Doprawiamy sokiem z limonki i solą.
Przepyszne!
Miłego dnia! ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.