września 18, 2013

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo- miodowym


Składniki:

- polędwica wieprzowa
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy delikatesowej
- 1 ząbek czosnku
- świeży rozmaryn listki
- przyprawa musztardowa Kotanyj
- oliwa z oliwek 5 łyżek

 
 
 
Przygotowujemy marynatę z w/w składników, mięso marynujemy około 6 godzin (w lodówce), pieczemy w temp 180 stopni C przez około 50 minut.

 
Delikatność i kruchość polędwiczek, w przepysznej glazurze z marynaty. Polecam!!!





1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI