września 18, 2013

Smażone śledzie


Przepis na smażone śledzie:
- świeże śledzie
- na panierkę: mąka pszenna i mąka ziemniaczana w stosunku 1: 1
- sól


poprzez dodatek mąki ziemniaczanej, ryba będzie bardzo chrupiąca ;-)

Tak przygotowane śledzie smażymy w dość głębokim tłuszcz, możecie je podać do ziemniaków na obiad, bądź chłopakom do piwa.

Polecam na męskie wieczory ;-)
 




3 komentarze:

  1. Pierrwszy raz spotykam się z takim podaniem śledzi, ciekawie, ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie chłopakom do piwa! :)Mniam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Patrząc na Twoje zdjęcie nabrałam wielkiej ochoty na takiego smażonego śledzia.

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI