lutego 07, 2023

Biofonda - restauracja na Warmii z sezonowaną wołowiną


Będąc na Warmii, podczas swojego krótkiego urlopu w Hotel Marina Club, otrzymaliśmy zaproszenie do restauracji hotelowej Biofonda na spróbowanie sezonowanej wołowiny, z której słynnie to miejsce.
Jest to mięso sezonowane, które można zobaczyć przed przygotowaniem- fotografie poniżej.
Jest to regionalna rasa fryzyjsko- holsztyńska hodowana na Warmii i Mazurach, zwierzęta karmione są naturalnie, dzięki czemu mięso utrzymuje odpowiedni poziom pH. Wpływa to bezpośrednio na jakość i smak mięsa. Wołowina została nagrodzona w konkursie WORLD STEAK CHALENGE.




Zamówiliśmy jeden stek z polędwicy wołowiny flambirowany na Brandy, podawany jest z frytkami i papryką w lekkiej zalewie z czosnkiem i ziołami.
Spróbowaliśmy też prostego, ale bardzo lekkiego i smacznego dania krewetek z patelni z masłem i chilli, klasyka, którą lubią wszyscy.

Stek był przyrządzony super, samo mięso bardzo smaczne, a całe danie dość ciekawie skomponowane, bardzo pozytywnie zaskoczyła nas papryka marynowana w lekko octowej zalewie z ziołami, która super komponowała się z wołowiną.
Do steka postawiliśmy na wino hiszpańskie i okazało się rewelacyjne.
Karta restauracji jest bardzo ciekawa, a samo miejsce godne uwagi. Jeśli tylko będziesz na Warmii w okolicach Olsztyna, myślę, że warto zajrzeć i skosztować takiego steka.
Samo miejsce jest urządzone minimalistycznie i nowocześnie, ale jednocześnie jest przytulne i pozwala się zrelaksować. 
Miejsce polecam nie tylko na wypoczynek ale również, jako cel kulinarnych doznań, dla każdego miłośnika dobrej jakości wołowiny.


#zaproszenie #reklama









 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI