Przepyszna, idealna, gęsta, kremowa zupa pieczarkowa. Szwajcarska zupa pieczarkowa, jest z dodatkiem sera żółtego, oczywiście Szwajcara na serze "stoi", w Szwajcarii, do tej ilości zupy, dodano by pewnie ze 300-400 g sera, u mnie na całą zupę wraz z grzankami używam 150 g sera, ze względu na jego kaloryczność. Cała zupa to aż 4 porcje, dzięki czemu zupa nie jest bombą kaloryczną, wręcz przeciwnie, jedna porcja, ma dużo mniej kalorii niż schabowy z ziemniaczkami! ;-)
Zupę przygotowuje się bardzo szybko, jest aromatyczna, łatwa do wykonania i bardzo smakowała mojemu mężowi.
Polecam!
Przepis na SZWAJCARSKĄ ZUPĘ PIECZARKOWĄ (KLIK) z grzankami z serem, znajdziesz krok po kroku na moim koncie na Instagramie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.