PYSZNE I LEKKIE CIASTO UCIERANE ZE ŚLIWKAMI
Potrzebujesz 5 jaj L lub 6 M, 300 g mąki pszennej, 300 g cukru, 125 ml oleju rzepakowego, śliwki lub jabłka.
NIC więcej! PYSZKA!
Jajka ucieramy 10 minut na puszystą jasną masę, dodajemy cukier ucieramy kolejne 8 minut, dodajemy olej strumieniem, dalej ucierając, następnie mąkę, Wylewamy na formę, dodajemy owoce pieczemy godzinę do suchego patyczka -sprawdź czy szpikulec jest suchy po wbiciu w ciacho! U mnie pierwsze 40 minut, grzanie góra- dół, pozostały czas tylko dół, 180 stopni C
Zapraszam na film krok po kroku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.