Najpyszniejsze z możliwych kruche ciasteczka z kardamonem!
Są niesamowicie kruche, delikatne i pyszne!
PRZEPIS NA KRUCHE KARDAMONOWE CIASTECZKA
- 210 g mąki pszennej typ 480
- 50 g zmielonych na pył migdałów
- 100 g zmielonych na mąkę płatków owsianych
- 200 g masła
- 100 g miodu
- łyżeczka kardamonu
W/w składniki umieść w misie robota, zagnieć jednolite ciasto, przełóż do torebki i schłodź przez 1 - 2 godziny w lodówce.
Ciastot rozwałkuj, szybko wytnij ciasteczka, przekładaj je nożem na blaszkę, piecz 10 - 15 minut. Temp. 170-180 stopni C, góra-dół.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.