października 28, 2021

NAJLEPSZE KRUCHE CIASTECZKA Z KARDAMONEM



Najpyszniejsze z możliwych kruche ciasteczka z kardamonem!

Są niesamowicie kruche, delikatne i pyszne!


PRZEPIS NA KRUCHE KARDAMONOWE CIASTECZKA

- 210 g mąki pszennej typ 480

- 50 g zmielonych na pył migdałów

- 100 g zmielonych na mąkę płatków owsianych

- 200 g masła

- 100 g miodu

- łyżeczka kardamonu


W/w składniki umieść w misie robota, zagnieć jednolite ciasto, przełóż do torebki i schłodź przez 1 - 2 godziny w lodówce.

Ciastot rozwałkuj, szybko wytnij ciasteczka, przekładaj je nożem na blaszkę, piecz 10 - 15 minut. Temp. 170-180 stopni C, góra-dół.

Smacznego!





ciastka do herbaty




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI