FIT DESER w postaci śliwek pod bezglutenowym biszkoptem widzieliście już na moim koncie na IG. Przepis, tak prosty, tak szybki, i tak pyszny zostawiam i tutaj.
Jak wykonać taki fit deser z udziałem śliwek?
- przygotuj formę do pieczenia wielkości dużego talerza
- wydryluj śliwki, potnij na pół, oprósz sowicie cynamonem, dodaj troszkę kardamonu
- 2 jajka ubij na sztywno, dodaj łyżkę ksylitolu/erytrytolu, dodaj dwie łyżki mąki np. kukurydzianej lub jeśli jesz gluten to pszennej, całość delikatnie wymieszaj, zalej śliwki masą
- piecz przez 20 -30 minut w temp. 180 stopniach C, grzanie dół i termoobieg, lub góra i dół
Podawaj z zimnym jogurtem.
W wersji nie fit, formę posmaruj sowicie masłem, dodaj na śliwki łyżkę miodu, biszkopt wykonaj podwajając składniki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.