Dzisiaj na moim insta stories pokazywałam Wam nasz szybki patent na zapiekane owoce dokładnie śliwki pod kruszonką migdałową. Zapiekane owoce idealnie smakują na śniadanie, jako deser czy podwieczorek. Są świetną alternatywą dla ciast i czasochłonnych deserów. Robimy je bardzo często jesienią w różnych wariantach, ale dzisiaj pogoda taka trochę jesienna więc poszły śliwki do piekarnika.
Dokładny filmik możesz obejrzeć u mnie na stories na Instagramie, jest dostępny w wyróżnionych relacjach na profilu.
Śmiechu dzisiaj było co nie miara przy fotkach, zazwyczaj zawsze się wygłupiamy, jak robimy zdjęcia, ale rzadko je publikujemy. Dzisiaj wyjątek może i Wam poprawimy humor ;-)))
PRZEPIS NA ŚLIWKI POD KRUSZONKĄ MIGDAŁOWĄ
- około 2 kg śliwek dużych i dojrzałych
- olej kokosowy do wysmarowania formy
Na kruszonkę około:
- 4 łyżki masła kokosowego lub oleju kokosowego (zamiennie masło)
- 8 łyżek mąki pszennej lub innej
- 3 - 4 łyżki posiekanych lub zmielonych migdałów
Kruszonkę zagnieć aby była sypka.
Posyp owoce i wstaw do nagrzanego piekarnika temp. 180- 200 stopni C.
Czas pieczenia aż się zrumieni.
Gotowe!
Można jeść na ciepło lub zimno.
Na śniadanie, deser lub podwieczorek.
Owoce możesz użyć dowolne ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.