Znacie kogoś kto mógłby się oprzeć tak pysznej kawie w formie frappuccino? Bo ja nie!
Dzisiaj przypominam Wam przepis na hit tamtego lata ;-)
FRAPPUCCINO CZEKOLADOWE
1 krok; do pojemnika na lód wlej mleko i zamroź około 10 kostek mleka na kawę
2 krok: do drugiego pojemnika na lód wlej świeżo zaparzone espresso i zamroź
3 krok: zamrożone mleko i espresso umieść w misie blendera dodaj 100 ml mleka, zmiksuj na gładka masę
4 krok: szklankę ozdób od wewnętrznej strony gęstym syropem czekoladowym, wlej frappuccino z miksera i gotowe
5 krok: kawę możesz ozdobić bitą śmietaną ;-)
Gotowe!
Dla tych co kochają czekoladę -dodaj dwie kostki do misy blendera i również zmiksuj!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.