Prosta i szybka sałatka na lunch lub do pracy z komosą ryżową, gotowanym brokułem, czerwona kapustą i awokado. Bardzo lubię takie wege sałatki, czuje się po nich dobrze i lekko. Dostarczają dużo witamin i składników mineralnych. Polecam Wam!
SKŁADNIKI dla 2-3 osób
- 2 porcje komosy ryżowej
- 1 mały brokuł ugotowany na parze
- 2 garście czerwonej posiekanej kapusty
- świeża bazylia
- sok z 1 pomarańcza
- odrobina zielonej papryczki dla ostrości
- awokado wedle uznania (wybierz dojrzałe!)
- oliwa z olwiek
- sok z cytryny, sól, pieprz odrobina syropu z agawy
Ugotowaną komosę wymieszaj z bazylią, sokiem z pomarańczy, sokiem z cytryny, solą. Dodaj sparzoną wrzątkiem posiekaną czerwoną kapustę wymieszaj. Dodaj brokuł i awokado, całość polej syropem z agawy i oliwą.
Gotowe!
Pychotka! ;-)
OdpowiedzUsuń