Uroczysta premiera nowej książki Darii Ładochy „Nowoczesna
kuchnia polska” odbyła się 6.12.2017 r. w nowo otwartej restauracji Polot w
kuchni polskiej w Warszawie. Wybór miejsca nie był przypadkowy – jest on odzwierciedleniem
charakteru książki Darii – przebojowy, fantazyjny i kreatywny. Po prostu z
Polotem!
W oczekiwaniu na Darię uczestnicy zjedli we włoskiej
restauracji Fatto a Mano Ristorante & Wine Bar (która znajduje się naprzeciwko
restauracji Polot i należy do tego samego kompleksu – Kulinarnej Stacji
Diagnostycznej) ciasto marchewkowe z lodami pistacjowymi, a ogrzała ich
wspaniała zimowa herbata.
Czy wiecie, że najlepszym sposobem na idealne pierogi jest
ciepła woda? O tak! Po prostu ciepła woda z mąką pozwoli nam stworzyć idealne
dzieło w postaci pysznych pierogów. To tylko jedna z rad, które udzieliła Daria Ładocha – resztę
znajdziecie w jej książce – „Nowoczesna kuchnia polska”
Tradycyjny smak z twistem nowoczesności! Jeśli z utęsknieniem wspominasz cudowny
smak dzieciństwa, ale nie chcesz jeść kalorycznych, tradycyjnych polskich dań,
ta książka jest dla Ciebie! Daria Ładocha, wpadła na kompletnie szalony pomysł
– „odchudziła” znane wszystkim dania, tak by powróciły na nasze stoły! W tej książce
zawarła całe swoje
dzieciństwo, zaklinając je w potrawy które wszyscy dobrze znamy. Ale pojawią się one w nowej,
współczesnej odsłonie:
- krupnik z pęczakiem, suszonymi grzybami i rozmarynem
- bigos z grzybami Shitake
- pasta jajeczna z awokado, ogórkiem
małosolnym i kolendrą
- mizeria w śmietanie z orzechów
nerkowca z sezamem
„Odchudzone” potrawy sprawią, że osoby, które odżywiają się w świadomy sposób, zwracają uwagę na to, co jedzą,
gdyż chcą cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem – bez wyrzutów sumienia sięgną po
bogactwo nowoczesnej kuchni polskiej!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.