Nie ma chyba drugiego prostszego i tak dobrego deseru jak mango lassi!
Uwielbiam!
Jak zrobić mango lassi?
- 1 dojrzałe duże mango
- 3/4 puszki mleczka kokosowego
Mango obieramy, miąższ umieszczamy w misie blendera, dodajemy mleczko kokosowe. Miksujemy.
Jeśli Twoje mango było dojrzałe i soczyste, to deseru nie musisz dosładzać, bo mango jest wtedy bardzo słodkie. Jeśli jednak owoc był jeszcze nie dojrzały dodaj troszkę syropu z agawy.
Mango lassi podałam z chipsami kokosowymi!
Gotowe!
Najlepiej smakuje schłodzone!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.