marca 27, 2017

PRZEPIS NA RYBĘ Z WARZYWAMI



PRZEPIS NA SZYBKI I SMACZNY OBIAD
POMYSŁ NA RYBĘ


Ryby niestety wciąż zbyt rzadko pojawiają się na polskich stołach. Mimo dostępu do morza, posiadaniu wielu rzek i olbrzymiej ilości jezior, ryb jemy zdecydowanie mało. A jak już jemy to zazwyczaj te hodowlane. Dlatego dzisiaj bardzo prosty przepis na rybę. Flądry to ryby, które lubi mój mąż, ja za nimi raczej nie przepadałam, aż przygotowałam je po prostu w inny sposób niż dotychczas. I tak powstała ryba pod warzywami. Smaczny, sycący i prosty przepis na rybę. 
Polecam Wam na obiad!



PRZEPIS NA RYBĘ POD WARZYWAMI


SKŁADNIKI:


- 2 -3 flądry
- sól morska
- 3-4 łyżki maki pszennej
- masło + oliwa do smażenia

Rybę umyj, osusz na ręczniku, oprósz solą i mąką, smaż na złoty kolor.

Warzywa:

- 2-3 szalotki
- 2 duże marchwie
- 500 ml przecieru z pomidorów
- 2 gałązki pomidorków cherry
- 1 pietruszka
- garść świeżej bazylii
- garść świeżej pietruszki lub kolendry
- 3 łyżki posiekanej świeżej szałwii
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz cytrynowy\

Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle i oliwie, dodaj starte na tartce warzywa, duś do miękkości. Dodaj pomidorki i przecier z pomidorów zagotuj i dopraw solą i pieprzem cytrynowym
Dodaj świeże zioła i wymieszaj sos.
Warzywami w sosie polej obficie ryby.
Obiad dla całej rodziny gotowy. Przepis na rybę jest prosty i bardzo smaczny.
Polecam na niejeden obiad!



2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI