września 29, 2016

Zdrowe ciasteczka dla dzieci. Owsiane z nasionami chia.





Ciasteczka owsiane z puree z dyni i nasionkami chia.

Bardzo fajny i smaczny pomysł na jesienne zdrowe ciasteczka, bez glutenu, bez cukru z odrobiną miodu, z dodatkiem aromatycznych przypraw i oleju kokosowego. Są to niewątpliwie zdrowe ciasteczka dla dzieci. Nadają się idealnie jak zdrowa przekąska do szkoły, czy też propozycja jako podwieczorek. Ciasteczka można też zjeść na szybkie śniadanie z filiżanką mleka.
Samo ich przygotowanie to dosłownie kilka chwil, a potem 25 minut w piekarniku.
Ciasteczka możecie przygotować też ze swoimi pociechami.



WYKONANIE:

W/w składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto wstawiamy na 10 minut do zamrażarki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wyjmujemy z zamrażarki i odrywamy dłonią około łyżkę ciasta, w dłoniach formujemy kulkę, którą spłaszczamy na okrąg. Układamy koło siebie w odległości około 2 cm. Wstawiamy do nagrzanego pieca na 25 minut, temperatura 170 do 180 stopni C. Ciasteczka pieczemy na złoty kolor.
Ciastka całkowicie studzimy na kratce.



Życzę Smacznego!





8 komentarzy:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI