Ciasteczka owsiane z puree z dyni i nasionkami chia.
Bardzo fajny i smaczny pomysł na jesienne zdrowe ciasteczka, bez glutenu, bez cukru z odrobiną miodu, z dodatkiem aromatycznych przypraw i oleju kokosowego. Są to niewątpliwie zdrowe ciasteczka dla dzieci. Nadają się idealnie jak zdrowa przekąska do szkoły, czy też propozycja jako podwieczorek. Ciasteczka można też zjeść na szybkie śniadanie z filiżanką mleka.
Samo ich przygotowanie to dosłownie kilka chwil, a potem 25 minut w piekarniku.
Ciasteczka możecie przygotować też ze swoimi pociechami.
WYKONANIE:
W/w składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto wstawiamy na 10 minut do zamrażarki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wyjmujemy z zamrażarki i odrywamy dłonią około łyżkę ciasta, w dłoniach formujemy kulkę, którą spłaszczamy na okrąg. Układamy koło siebie w odległości około 2 cm. Wstawiamy do nagrzanego pieca na 25 minut, temperatura 170 do 180 stopni C. Ciasteczka pieczemy na złoty kolor.
Ciastka całkowicie studzimy na kratce.
Życzę Smacznego!
To ja porywam jedno, no może dwa ;) Muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuń😃💗😘
UsuńOlej rafinowany czy też niekoniecznie ? ;>
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i na pewno zrobię :)
Ja użyłam rafinowany 😃😘
UsuńSmacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuń😃😘
UsuńMoje dziecko praktycznie dostaje raczej mało słodyczy ale takim ciasteczkiem na pewno bym je poczęstowała :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę😃💗
OdpowiedzUsuń