kwietnia 01, 2016

Hummus z pieczonych bakłażanów, cieciorki i ...








Pyszota!

Hummus z pieczonych bakłażanów, z cieciorką, pastą tahini i miętą!
Nie wiem jak Wy ale ja bardzo lubię takie smarowidła na kanapkę, czy też jako farsz do nadziewania naleśników.
Dzisiaj postawiłam na świeżą miętę, cieciorkę i pieczonego z oliwą z oliwek bakłażana, smak pasty wzbogaciłam dodaj sok z cytryny, pastę tahini, odrobinę chili. Wyszła mi bardzo smakowita pasta, bardzo kremowa, i bogata w aromacie i smaku!

Polecam!




SMACZNEGO!


2 komentarze:

  1. Również uwielbiam takie pasty, bez nich nie wyobrażam sobie mojej kuchni :-)

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI