Od miesiąca kombinuje i wymyślam różne fit ciasta, na kilka już przepisy zagościły na blogu. Postanowiłam zrobić takie dietetyczne ciasto z bananów. Banany są głównym składnikiem i nadają całkowitą słodkość ciastu. Ciasto robimy bez słodzika i bez cukru. Do tego ciasta należy wykorzystać możliwie jak najbardziej dojrzałe banany. Im bardziej dojrzałe tym słodsze.
Ciasto robiłam pierwszy raz kompletnie z wyobraźni i wyszło całkiem fajne ciacho! Polecam!
SKŁADNIKI:
- 4 dojrzałe banany
- 1/3 szklanka oleju rzepakowego
- 7 czubatych łyżek mąki owsianej
- 1/2 szkl. mleka
- 4 jajka
Banany zmiksuj z olejem, mlekiem i żółtkami. Białka ubij na sztywno. Dodaj do masy, delikatnie wymieszaj, dodaj mąkę. Przelej do tortownicy i upiecz na złoty kolor. Temp. 170 stopni czas 45- 55 minut.
Smacznego i polecam wszystkim tym, którzy dbają o linię ;-)))
Buźka do zobaczenia na Insta ;-)
Pięknego Dnia!
Smacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuń