marca 03, 2016

Bułeczki drożdżowe z kiełbaskami sojowymi!










Dzisiaj bardzo fajne danie na spotkanie ze znajomymi, bądź na wspólną kolację. Szybkie bułeczki drożdżowe z kiełbaskami sojowymi. Bułeczki są pulchne, bardzo smaczne i extra smakują płci męskiej do piwka! ;-)

Zapraszam!




Wykonanie:

- przygotuj składniki podane wyżej
- w kubeczki rozmieszaj drożdże z 100 ml wody i mąką, na gęstą papkę, przełóż do miski z mąką, odstaw na 15 minut
- po tym czasie zacznij zagniatać ciasto, na samym końcu dodaj masło, ciasto powinno być energicznie zagniatane przez co najmniej 15 minut.
- ciasto odstawiamy na 30 minut, aż podwoi swoją objętość
- przygotuj kiełbaski sojowe- POLSOJA, zdejmij z nich folię
- ciasto rozwałkuj na stolnicy, ułóż kiełbaskę i owiń jak na zdjęciu poniżej
- ponacinaj na równe części i złóż do siebie
- możesz na wierzch poukładać listki rozmarynu dla smaku





Bułeczki posmaruj, roztrzepanym jajkiem i wstaw do pieca na 25 minut temp. 210 stopni C. 




Można jeść lekko przestudzone!

Smacznego!



Buźka!



7 komentarzy:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI