Sałatka ze szpinakiem, gruszką, jajkiem, warzywami i smażonymi śliwkami z migdałami. Moja wyobraźnia dzisiaj poszalała. Ale się opłacało! Wyszła obłędnie! Idealne połączenie aromatu śliwki z migdałem, gruszki, i świeżej i chrupiącej sałaty.
Polecam!
SKŁADNIKI:
- sałata masłowa
- szpinak świeży
- gruszka
- borówka amerykańska
- pomidorki koktajlowe
- pomidory malinowe
- jajka ugotowane na pół miękko
- śliwki
- migdały
- masło
- oliwa z oliwek
- ocet morelowy
- sól himalajska
Składniki układamy warstwo jak na zdjęciu. Na maśle i oliwie z oliwek smażymy śliwki. Pod koniec jak się już rozpruszą dodajemy migdały. smażymy jeszcze 1 minutkę. Podlewamy octem włoskim morelowym. I polewamy gorącym sosem sałatkę.
Podajemy od razu!
Smacznego!
Jaka kolorowa, mega apetyczna :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;-)
OdpowiedzUsuń