września 07, 2015

Pieczone warzywa. Dorsz bałtycki pieczony z bazylią i solą morską.











Pieczone warzywa z dorszem, podane na dietetyczny sposób.
Taki obiad lubię najbardziej, lekki, sycący i dietetyczny,

Warzywa kroimy na plastry polewamy oliwą z oliwek (z dodatkiem ziół i różowego pieprzu).
Pieczemy przez 30 minut w nagrzanym piecu,

Dorsze bałtyckie posypujemy solą morską, nacieramy delikatnie masłem, nadziewamy bazylią, zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez 10 minut w temp 210 stopni C.


















Podałam z lemoniadą z dodatkiem arbuza.









Warzywa możecie posypać ulubionymi ziołami.






Podajemy od razu wyjęte z pieca!
Smacznego!







2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI