września 10, 2015

Owsiana tarta z gruszkami!







Sezon na gruszki w pełni. Ja uwielbiam nasze polskie klopsy. Te najmniejsze są zazwyczaj najsmaczniejsze. Ciasto z gruszkami jest jednym z moich ulubionych. Uwielbiam te, w których gruszek jest więcej niż ciasta ;-). Wilgotne, słodkie i kruche!
Dlatego przygotowałam tarte z mąki owsianej z gruszkami i dżemem z marakui. 
Wyszło obłędnie!
;-)))














SKŁADNIKI:

NA CIASTO KRUCHE Z MĄKI OWSIANEJ:

- 150 g masła
- 250 g mąki owsianej
- 50 g mąki pszennej
- 2 żółtka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 60 g brązowego cukru

Ciasto szybko zagniatamy i schładzamy w lodówce przez 30 minut.

Ponadto;
- gruszki
- dżem z marakui

Gruszki obieramy i usuwamy gniazda nasienne.
Formę wylepiamy ciastem. Układamy gruszki. Smarujemy dżemem. Na wierzch układamy ciasto w ozdobny sposób.










Ciasto pieczemy w temp. 165 stopni C przez 55 minut. Na złoty kolor.







Życzę Smacznego!
Dajcie znać jak Wam smakowała!

;-)))



Zapraszam na Facebooka!
Instagrama Smyk_W_Kuchni

6 komentarzy:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI