SKŁADNIKI:
- 1/2 banana dojrzałego
- 2 łyżki borówek amerykańskich
- 1,5 łyżki płatków jęczmiennych
- 100 ml mleka 2%
- 1 łyżka jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
- łyżka czubata eko otrębów orkiszowych ze śliwką
Płatki jęczmienne zalej gorącym mlekiem i wstaw na całą noc do lodówki.
Rano wyjmujemy płatki, zdecydowanie napęcznieją przez noc. dodajemy do nich jogurt.
Przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone owoce, posypujemy otrębami.
Możecie dodatkowo polać masę miodem ale pamiętajcie, że jedna łyżeczka miodu to aż 40 kcal.
Miłego i bezstresowego dnia życzę!
Buuuziaki!!!
Śniadanie jak się patrzy!
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńFajna owsianka :)
OdpowiedzUsuń