sierpnia 21, 2015

Bananowiec









Bananowiec!

Uwielbiam takie szybkie torciki na zimno! Dzisiaj propozycja bananowca na zimno. Ciasto na biszkoptach o bardzo charakterystycznym smaku, zwieńczone na górze cytrynową galaretką. Idealne dla dzieciaków.
;-)








SKŁADNIKI:

- 4 dojrzałe banany
- 400 ml jogurtu greckiego
-150 ml serka waniliowego
- biszkopty
- 1 galaretka cytrynowa
- kilka ziaren wanilii
- opakowanie żelatyny



Dno tortownicy wyłóż biszkoptami.
Żelatynę 3/4 opakowania zalej 1/3 szklanki wrzątku, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
Banany zmiksuj z jogurtem greckim i serkiem. Dodaj kilka ziaren wanilii. Cukier jest zbędny, banany są już słodkie. Do masy dodaj żelatynę ze szklanki. Całość zmiksuj i wylej na biszkopty. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
W między czasie galaretkę rozpuść w 300 ml wrzątku.
Jak całkowicie wystygnie delikatnie wylej na wierzch masy bananowej.
Wstaw do lodówki, aż masy stężeją.
Ciasto można przechowywać do 3 dni w lodówce.



 Smacznego!

Zapraszam Was na instagrama i facebooka.
;-)

Pięknego dnia!





3 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI