Bananowiec!
Uwielbiam takie szybkie torciki na zimno! Dzisiaj propozycja bananowca na zimno. Ciasto na biszkoptach o bardzo charakterystycznym smaku, zwieńczone na górze cytrynową galaretką. Idealne dla dzieciaków.
;-)
SKŁADNIKI:
- 4 dojrzałe banany
- 400 ml jogurtu greckiego
-150 ml serka waniliowego
- biszkopty
- 1 galaretka cytrynowa
- kilka ziaren wanilii
- opakowanie żelatyny
Dno tortownicy wyłóż biszkoptami.
Żelatynę 3/4 opakowania zalej 1/3 szklanki wrzątku, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
Banany zmiksuj z jogurtem greckim i serkiem. Dodaj kilka ziaren wanilii. Cukier jest zbędny, banany są już słodkie. Do masy dodaj żelatynę ze szklanki. Całość zmiksuj i wylej na biszkopty. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
W między czasie galaretkę rozpuść w 300 ml wrzątku.
Jak całkowicie wystygnie delikatnie wylej na wierzch masy bananowej.
Wstaw do lodówki, aż masy stężeją.
Ciasto można przechowywać do 3 dni w lodówce.
Smacznego!
Zapraszam Was na instagrama i facebooka.
;-)
Pięknego dnia!
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńAle masz kawalera przystojnego :) A ciasto super :)
OdpowiedzUsuń😀😀😀 siostry synek. Moj ukochany słodziak ❤❤❤
Usuń