Wielkanocne śniadanie wcale nie musi być nudne, a może tak zrobić coś innego?
Proponuje przepyszną pastę jajeczną z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami, z dodatkiem fety i świeżego oregano! Najlepiej smakuje na ciepłej i chrupiącej bagietce na zakwasie!
Dzień dobry!!!
;-)
Będzie pysznie!
SKŁADNIKI:
- 5 jaj ekologicznych
- 4 plastry łososia wędzonego
- 4-5 pomidorów suszonych (mogą być takie w oleju)
- ser feta (1/3 opakowania )
- świeże oregano
- ewentualnie 2 łyżki majonezu lub 2 łyżki śmietany
- pieprz
Wszystko kroimy w drobne kawałeczki, masę mieszamy ze sobą, doprawiamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 15 minut.
Podajemy na gorącej bagietce~!
Pychotka ;)
OdpowiedzUsuńSmakowita pasta, świetnie wyglądają te kanapki :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl