Kruche babeczki z jagodami i dżemem dyniowym!
Palce lizać!
;-)
Zachciało mi się!
;-)))
Chodziły za mną już od jakiegoś czasu kruche babeczki, nie wiedziałam tylko z czym je zrobić, a że spiżarka pełna dżemów mojej roboty. Postanowiłam to wykorzystać. I tak powstały babeczki z nadzieniem z dżemu dyniowego z dodatkiem mango, i jagodami (ja użyłam mrożonych).
SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO NA BABECZKI:
-500 g mąki pszennej
- 250 g masła
- 2 żółtka
- 120 g cukru
- cukier z prawdziwą wanilią
- łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka jogurtu (opcjonalnie)
Ciasto zagniatamy szybko i schładzamy w lodówce przez 30 minut.
Ciastem wylep foremki. Nałóż dżemem ( ja użyłam dżemu robionego przez mnie samodzielnie z dyni i mango) i jagody. Pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni C.
Studzimy całkowicie!
Posypujemy cukrem pudrem!
Kto chętny?
;-)))
Pięknego Dnia!
Cmooooooook!
Z takimi babeczkami dzień na pewno będzie piękny i udany:)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)))
OdpowiedzUsuńJa na takie babeczki piszę się! :)
OdpowiedzUsuńAle smakowite ! Już mam na nie ochotę :)
OdpowiedzUsuńTakie babeczki na pewno przekonują mnie, żeby wreszcie przełamać się do smaku dyni ;)
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia!