grudnia 24, 2014

ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z JABŁKIEM I PIETRUSZKĄ!








Niezawodny przepis na śledzie w sosie śmietanowym!

SKŁADNIKI:

- 10 filetów śledzi
- 2 jabłka szara reneta
- 150 ml śmietany 18%
- 150 ml jogurtu greckiego
- pietruszka


Śledzie moczymy w wodzie aby wypłukać nadmiar soli.
Kroimy na kawałeczki.
Dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłka i pozostałe składniki.
Mieszamy ze sobą.
Marynujemy w lodówce przez noc.

Gotowe!

;-)))))))))))








1 komentarz:

  1. Wygląda apetycznie! Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku!!! :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI