października 17, 2014

Jajka w koszulce na spaghetti z ogórka!







Śniadanie FIT!

Już dobrze wiecie, że poranki uwielbiam celebrować jak tylko mam czas, i przygotowywać nietuzinkowe smakołyki. Tym razem na talerzu lądują ukochane jajka (chyba w każdej postaci lubię ten produkt ;-) ), świeży ogórek, a dokładnie spaghetti z ogórka, z kremem sezamowym na bazie awokado i świeża figa!
Pysznie!!!

;-)


Dzień dobry!








SKŁADNIKI:

- 2 jaja ekologiczne
- 1 ogórek
- figa

KREM SEZAMOWY Z AWOKADO:
- 1 awokado
- 4 łyżki ziaren sezamu
- 1 łyżka serka śmietankowego
- sok z cytryny
- sól, pieprz

w/w zmiksuj blenderem

Ogórka za pomocą maszynki- skrobaczki tniemy na cieniutkie paseczki, doprawiamy solą, świeżą bazylią i olejem sezamowym. 
W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wybij jajka, gotujemy około 45-50 sekund. Żółtko powinno pozostać płynne, a białko całkowicie ścięte. Wyjmujemy łyżką cedzakową, na spaghetti ogórkowe. Podajemy z sosem i świeżą figą.


Można skropić olejem sezamowym lub oliwą z oliwek!


Smacznego!

Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!



1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI