Śniadanie FIT!
Już dobrze wiecie, że poranki uwielbiam celebrować jak tylko mam czas, i przygotowywać nietuzinkowe smakołyki. Tym razem na talerzu lądują ukochane jajka (chyba w każdej postaci lubię ten produkt ;-) ), świeży ogórek, a dokładnie spaghetti z ogórka, z kremem sezamowym na bazie awokado i świeża figa!
Pysznie!!!
;-)
Dzień dobry!
SKŁADNIKI:
- 2 jaja ekologiczne
- 1 ogórek
- figa
KREM SEZAMOWY Z AWOKADO:
- 1 awokado
- 4 łyżki ziaren sezamu
- 1 łyżka serka śmietankowego
- sok z cytryny
- sól, pieprz
w/w zmiksuj blenderem
Ogórka za pomocą maszynki- skrobaczki tniemy na cieniutkie paseczki, doprawiamy solą, świeżą bazylią i olejem sezamowym.
W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wybij jajka, gotujemy około 45-50 sekund. Żółtko powinno pozostać płynne, a białko całkowicie ścięte. Wyjmujemy łyżką cedzakową, na spaghetti ogórkowe. Podajemy z sosem i świeżą figą.
Można skropić olejem sezamowym lub oliwą z oliwek!
Smacznego!
Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!
Dziękuję Kingo za każdy wpis ! to bardzo miłe ;-)
OdpowiedzUsuń