maja 03, 2014

PSTRĄG W MAŚLE Z OREGANO!



PIECZONY PSTRĄG NA MAŚLE Z OREGANO

Zapraszam dzisiaj na soczystego i aromatycznego pstrąga faszerowanego świeżym oregano z dodatkiem masła, podanego z kolorowym ryżem. Danie jest banalne w wykonaniu, samo przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 minut. Serdecznie polecam!


SKŁADNIKI:

- 2 pstrągi (wypatroszone, obrane, umyte i osuszone)
- 1/2 kostki masła
- sól morska
- pieprz kolorowy
- ryż kolorowy (biały, czarny, czerwony)
- natka pietruszki

WYKONANIE:

- naczynie do zapiekania wysmaruj masłem i łyżką oleju rzepakowego
- pstrągi oprósz solą z każdej strony
- do wnętrza ryby włóż płaską łyżkę masła, i po 4 gałązki świeżęgo oregano
- ryby ułóż w naczyniu zapiekaj 35 minut
- po włożeniu ryb do piekarnika, przygotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
- jak ryz się ugotuje, dodaj do niego łyżkę masła i posiakną natkę pietruszki
- na talerzu układamy po upieczonym pstrągu i porcję ryżu, możemy polać sosem jaki powstał przy pieczeniu ryby
- już gotowe!

;-)




Smacznego!

ZAPRASZAM NA FACEBOOKA SMYKWKUCHNI!




JEŻELI SPODOBAŁ CI SIĘ TEN POMYSŁ NA RYBĘ SPRÓBUJ TEŻ INNYCH PRZEPISÓW NA RYBY I OWOCE MORZA, ZNAJDZIESZ JE TUTAJ


Pozdrawiam serdecznie!

4 komentarze:

  1. ooo... ale rybka! :)
    W sam raz dla mnie, mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam pstrąga, a w takim wykonaniu wygląda rewelacyjnie :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. ale mi narobiłaś ochoty ;) uwielbiam pstrąga:)

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI