PIECZONY PSTRĄG NA MAŚLE Z OREGANO
Zapraszam dzisiaj na soczystego i aromatycznego pstrąga faszerowanego świeżym oregano z dodatkiem masła, podanego z kolorowym ryżem. Danie jest banalne w wykonaniu, samo przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 minut. Serdecznie polecam!
SKŁADNIKI:
- 2 pstrągi (wypatroszone, obrane, umyte i osuszone)
- 1/2 kostki masła
- sól morska
- pieprz kolorowy
- ryż kolorowy (biały, czarny, czerwony)
- natka pietruszki
WYKONANIE:
- naczynie do zapiekania wysmaruj masłem i łyżką oleju rzepakowego
- pstrągi oprósz solą z każdej strony
- do wnętrza ryby włóż płaską łyżkę masła, i po 4 gałązki świeżęgo oregano
- ryby ułóż w naczyniu zapiekaj 35 minut
- po włożeniu ryb do piekarnika, przygotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
- jak ryz się ugotuje, dodaj do niego łyżkę masła i posiakną natkę pietruszki
- na talerzu układamy po upieczonym pstrągu i porcję ryżu, możemy polać sosem jaki powstał przy pieczeniu ryby
- już gotowe!
;-)
Smacznego!
ZAPRASZAM NA FACEBOOKA SMYKWKUCHNI!
JEŻELI SPODOBAŁ CI SIĘ TEN POMYSŁ NA RYBĘ SPRÓBUJ TEŻ INNYCH PRZEPISÓW NA RYBY I OWOCE MORZA, ZNAJDZIESZ JE TUTAJ
Pozdrawiam serdecznie!
Pyszności :)
OdpowiedzUsuńooo... ale rybka! :)
OdpowiedzUsuńW sam raz dla mnie, mniam! :)
Uwielbiam pstrąga, a w takim wykonaniu wygląda rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
ale mi narobiłaś ochoty ;) uwielbiam pstrąga:)
OdpowiedzUsuń