ZAPRASZAM NA LEKKIE I PRZEPYSZNE DANIE, GDZIE W ROLI GŁÓWNEJ MAKARON LUBELLA Z PRZEPYSZNĄ SALSĄ Z BIAŁYCH SZPARAGÓW I WARZYW, PODANY Z KURCZAKIEM W SOSIE Z TAMARYNDOWCA...
;-)
"NIEBO W GĘBIE..."
ZAPRASZAM!
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- makaron Lubella kokardki
- 1 pierś z kurczaka
- 1/2 pęczka białych szparagów
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 papryki żółtej
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki sosu z tamaryndowca
- 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia
- świeży kolorowy pieprz
- sól morska
- bazylia do przybrania
WYKONANE:
- makaron Lubella ugotuj według instrukcji na opakowaniu
- przygotuj dwie patelnie
- obierz szparagi, pokrój w kosteczkę, zachowaj kilka dłuższych główek do dekoracji
- paprykę pokrój w kosteczkę
- czosnek posiekaj
- pierś z kurczaka podziel na 6 równych filetów (małych)
- na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, podsmaż Kurczaka po 2 minuty z każdej strony, posól, dodaj sos z tamaryndowca.
- na patelni rozpuść masło, podsmaż paprykę, przeciśnięty czosnek i szparagi, czas smażenia około 5-6 minut maksymalnie, warzywa mają być jędrne i chrupkie
- wyłóż makaron na talerz, wzdłuż ładnie wyeksponuj salsę z warzyw, fileciki z kurczak ułóż po bokach, a na nich największe kawałki szparagów z główkami.
Gotowe!
Teraz już tylko można się rozkoszować smakiem!
;-)
PRZEPIS ZGŁOSZONY DO KONKURSU MARKI LUBBELLA NA STRONIE http://www.lubella.pl/
KONKURS DLA BLOGERÓW- LUBELLA NA SPORTOWO!
SMACZNEGO!
Oj takie kokardki ze szparagami to ja bym zjadła, pyszności <3
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl