Pomysł na smaczne i pożywne śniadanie. Smaczna pasta jajeczna z tuńczykiem i pachnącym, świeżym koperkiem, podana z tostem z chleba na zakwasie żytnim własnej produkcji ;-)
Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- świeży koperek
- 3 łyżki serka śmietankowego ze szczypiorkiem
- sól, pieprz
WYKONANIE:
Jajka kroimy w kostkę. Odsączamy tuńczyka z zalewy. Siekamy koperek. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem. Dla tych co wolą pastę w formie gładkiej masy, możecie wszystko zblenderować. Ja lubię jak widzę drobną kosteczkę ;-)
Pastę możecie przyozdobić listkiem pietruszki lub koperkiem!
Pastę podałam z tostami z chleba żytniego na zakwasie.
Przepisy na chleb znajdziecie tu:
http://smykwkuchni.blogspot.com/search/label/Chleb%20na%20zakwasie
Smacznego!
Super pomysł na smarowidełko :)
OdpowiedzUsuń