kwietnia 06, 2014

Pasta jajeczna z tuńczykiem!

Pomysł na smaczne i pożywne śniadanie. Smaczna pasta jajeczna z tuńczykiem i pachnącym, świeżym koperkiem, podana z tostem z chleba na zakwasie żytnim własnej produkcji ;-)



Zapraszam!


SKŁADNIKI:

- 3 jajka ugotowane na twardo
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- świeży koperek
- 3 łyżki serka śmietankowego ze szczypiorkiem
- sól, pieprz



WYKONANIE:

Jajka kroimy w kostkę. Odsączamy tuńczyka z zalewy. Siekamy koperek. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem. Dla tych co wolą pastę w formie gładkiej masy, możecie wszystko zblenderować. Ja lubię jak widzę drobną kosteczkę ;-)
Pastę możecie przyozdobić listkiem pietruszki lub koperkiem!

Pastę podałam z tostami z chleba żytniego na zakwasie. 

Przepisy na chleb znajdziecie tu: 

http://smykwkuchni.blogspot.com/search/label/Chleb%20na%20zakwasie


Smacznego!



1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI