listopada 03, 2013

Omlet z Prosciutto, rukolą i kiełkami rzodkiewki


Składniki na duży omlet dla dwóch osób:

- Prosciutto
- 1/4 cebuli cukrowej
- garść rukoli
- garść kiełków rzodkiewki
- 4 jajka
- płaska łyżka mąki pszennej
- sól i pieprz







W miseczce z pomocą trzepaczki roztrzep jajka, dodaj mąkę i sól, wylej na dużą patelnię, po chwili układaj wzdłuż: rukolę, cebulkę, Prosciutto, kiełki rzodkiewki. Jak omlet się zetnie około 2 minuty, energicznie składamy na pół, staramy się aby omlet z jednej strony (tej gdzie dajemy dodatki) był jeszcze nie ścięty, aby żółtko było płynne, taki jest najlepszy!





Smacznego!

Energia na cały dzień! ;-)



Pozdrawiam Was cieplutko!

Zapraszam na FB!


Akcja kulinarna na Durszlaku:

2 komentarze:

  1. Dziękuję za udział w akcji! Pyszna, kolorowa propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojjj takie omlety mogłabym jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI