bliny z dyni:
- 1 kg dyni startej na tarce o dużych oczkach
- 1kg ziemniaków startych na tarce o dużych oczkach
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól, pieprz
- sok z 1/4 cytryny
- 2 jajka
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, smażymy na oleju słonecznikowym lub rzepakowym, na złoty kolor.
Łososia skrapiamy sokiem z limety, oprószamy solą morską, smażymy na patelni na oliwie z oliwek wymieszanej z masłem klarowanym.
Dip śmietanowy:
- 2 łyżki śmietany gęstej
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka soku z limety lub cytryny
- sól
Wszystko mieszamy odstawiamy na 30 minut żeby smaki się połączymy. Podajemy z kawiorem.
Smacznego!
pozdrawiam cieplutko ;-) zapraszam na FB , wystarczy kliknąć Lubię to!
Akcja kulinarna:
Co za cudowne danie, ten łosoś wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńdziekuję ślicznie ;-)
OdpowiedzUsuńjak to pięknie wygląda! <3
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite połączenie z łososiem. Te bliny kuszą, aby je wypróbować :)
OdpowiedzUsuń